Det bästa glidmedlet för sex

Och enligt Blau kan de minska risken för att kondomen går sönder. Att använda glidmedel är det enklaste sättet att minska skador och göra en sexuell upplevelse roligare, särskilt för personer som upplever torrhet på grund av skiftande hormoner eller klimakteriet. Shine Organic by Maude är ett vattenbaserat glidmedel som kommer i en vacker förpackning för ditt nattduksbord, en lättåtkomlig pumptopp och är kompatibel med de flesta sexleksaker. Kit Richardson, inköpare för Museum of Sex och dess MoSex-butik, håller med om att silikonbaserat glidmedel är det bästa valet för analsex utan leksaker inblandade ”eftersom det håller längst och ger mest dämpning”.

Oavsett om du använder kondom, pessar eller tandförbandet kan glidmedel bidra till att minska friktionen och göra sexet mer lustfyllt. Sexpedagogen Ashley Manta, grundare av CannaSexual, säger att hennes favoritglidmedel, det som bor på heltid i hennes automatiska glidmedelsvärmare och dispenser, är Sliquid Silver eftersom det är ”otroligt glidande, håller betydligt längre än vattenbaserade glidmedel och de flesta andra silikonglidmedel som hon provat, och är ”idealiskt för sexuella handlingar som handjobb, vulvamassage och anala lekar”. Silikonbaserade smörjmedel är också utmärkta för duschsex eller onani i duschen, eftersom de inte tvättas bort så lätt. De är extra glatta, stimulerande och liksom alla vattenbaserade glidmedel tvättas de lätt bort.

Kokosolja för sex lockar många som letar efter ett effektivt och naturligt glidmedel för att öka njutningen och minska torrhet. Aloe Cadabra Natural Personal Lube är fri från parabener, petroleum och glycerin och irriterar inte känslig hud och fungerar som ett glidmedel under samlag. Blau tillägger att vattenbaserade smörjmedel också är säkra att använda med kondomer, både latex och icke-latex. Pjur’s Back Door glidmedel är speciellt framtaget med analsex i åtanke, förklarar hon och påpekar att det är formulerat med naturliga ingredienser som jojoba- och guavaextrakt ”som hjälper till med avslappning och innehåller inga bedövningsmedel”.

Även om de ofta torkar upp snabbt är Astroglides alternativ hyfsat långvariga, väl lämpade för den gamla goda slip n slide. Men som Carol Queen, sexolog på den av kvinnor grundade sexleksaksaffären Good Vibrations, påpekar: ”Det finns troligen inget glidmedel som är perfekt för alla användare.

bästa vattenbaserade glidmedel för sex

Sliquid Sassy är ett pålitligt märke när det gäller glidmedel, Sliquid Sassy är vattenbaserat och ”kommer inte att förstöra dina lakan eller leksaker, säger sexexperten Alicia Sinclair. Amy Boyajian, vd för Wildflower Sex, älskar detta glidmedel eftersom det ”innehåller aloe vera samt agar (sjögräs) för en smidig, långvarig känsla”. Hon rekommenderar att ”droppa detta glidmedel inuti kondomen innan penetrerande sex eftersom det känns bra och kan minska friktionen, vilket hjälper kondomen att sitta kvar (🙏). Sliquid Sassy är också ett utmärkt glidmedel för analsex eftersom dess högre viskositet ger lite extra kudde för den känsliga huden runt rumpan.

En av de avskräckande aspekterna av glidmedel är att det inte alltid känns naturligt, och det är där Good Clean Love kommer in i bilden. Den är långvarig, mild nog för daglig användning och utformad för att lugna och återfukta torr hud särskilt.

bästa smörjmedel att använda för sex

Även om de ofta torkar ut snabbt är Astroglides alternativ hyfsat långvariga, väl lämpade för den goda gamla slip n slide.

References: